fredag 21 oktober 2011

Citronmuffins med citronfrosting!

Muffinsformar finns i alla färger och former.
Dessa kommer ifrån Danmark.
Ingredienser: 
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
rivet skal ifrån 1 citron
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna. 
Vispa äggen och socker vitt och poröst ( gärna lite längre än du brukar )
Riv skalet ifrån en citron i ett rivjärn, och tillsätt i äggsmeten. 
Rör omväxlande i smöret och mjölken. 
Blanda mjölet och bakpulvret med varandra innan du tillsätter det i smeten. 
Häll upp smeten i muffins formar till 3/4 av formen.
Grädda i ca 10 min på 225°

Frosting: 
50 gram smör ( rumstempererat ) 
100 gram philadelphiaost
3 msk citronsaft ( pressat ur en färsk citron ) 
ca 5 dl florsocker

Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
Reglera mängden florsocker efter konsisten av frostingen. 

Spritsa frostingen på de svalnade muffinsen och servera!



Lycka till! 





1 kommentar: