torsdag 24 mars 2011

Morotskaka med glasyr!



Kakan behöver: 
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1,5 tsk salt
1 1/2dl rapsolja ( går med vilken som, utan smak! )
5 dl rivna morötter



Glasyr: 
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

Gör såhär: Sätt ugnen på 150°!
Riv ca 3 morötter ( beroende på storlek)!
Vispa ägg och socker med elvisp, vitt och poröst. 
Blanda ihop de torra ingredienserna med varandra, inkl. kryddorna. blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. 
Blanda först i morötterna och till sist oljan till en jämn och fin smet. 


Ta en springform ( rund form med löstagbara kanter ) och fäst ett bakplåtspapper i botten på den. olja sidorna och strö med lite ströbröd för att kakan inte skall fastna. Häll i smeten och låt stå nedre delen av ugnen i ca 55 min


( För att se om kakan är klar gör du ett stickprov med en liten kniv eller liknande, kakan skall inte vara kletig)  


När kakan är klar skall den stå och svalna ett tag, häll inte på glasyr på en varm eller ljummen kaka, då smälter glasyren och kakan blir mest en degig klump :-) 


För att göra glasyren: 
Vispa ihop alla ingredienser med varandra, bred över den kalla kakan. 


Något som jag tycker blir väldigt gott är om man ställer in kakan med glasyr i kyl ett tag så att den hårdnar lite.. det blir lite extra gott, men smaken är som baken!! 


Jag återkommer med kort, stå ut! 


Hej! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar