lördag 4 juni 2011

Leilas Sockerkaka!

En fin sockerkaksform gör pricken över i,et!
Sockerkakan är en klassiker som alltid funkar, både för vuxna och för barn. Den är som godast när den är nygräddad och går att servera med färska bär och en klick grädde.
Vill man få lite annorlunda smak på den, är det bara att tillsätta kryddor som man tycker om, kanel och kardemumma går utmärkt, det ger en extra god smak! Gör sockerkakan till dig egna, men använd dig av grundreceptet. 


Detta behöver du: 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
(ströbröd till formen)

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175°
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda ner det i äggsmeten.
Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet. Vänd sedan ner det försiktigt i smeten.

Smöra och ströbröa en sockerkaksform, fyll den sedan med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna på galler innan servering.
Lycka till!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar