torsdag 5 maj 2011

Morots cupcakes med philadelphia topping!

Ett alternativ till födelsedagstårta! 
Detta behöver du:
3 ägg
3 dl ströcoker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 tsk ingefära (malen)
1 1/2 dl rapsolja ( vilken olja som helst utan smak funkar)
4 1/2 dl rivna morötter

Gör såhär: Sätt ugnen på 200°, lägg ut muffinsformar ( gärna i en teflonmuffinsform så att dom inte flyter ut, utan blir höga och fina)
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. 
Blanda ihop alla torra ingredienser med varandra innan du sen tillsätter dem i äggsmeten. 
Tillsätt sist oljan och det rivna morötterna. 
Häll upp i formarna, ca 2/3. annars kommer de växa över kanterna. 
Grädda i 12-15 minuter! 
Låt svalna.

Topping:
60 g äkta smör
4 1/2 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

Gör såhär:
Ställ fram smöret när du börjar göra dina muffins, så att det hinner bli mjukt.
Vispa ihop smöret,florsockret, vaniljsockret och osten till en jämn tjock smet. 
( Lägg inte på toppingen när muffinsen är varma eller ljumna, låt dom stå ett bra tag, annars smälter toppingen ) 
Garnera med tex. strössel, godis, rivna morötter! 
Lycka till!
Supergoda och fina 2årskalas muffins.
( uppskattades av barnen)
Lägg till bildtext



1 kommentar: