Leilas muffins med Charlottes överraskning |
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad (minst 70%)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad (minst 70%)
100 g vit choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Hacka den mörka chokladen i små bitar. Smält smöret, häll i matolja och sirap. Ta av ifrån plattan! Medans smöret fortfarandre är varmt, tillsätt den småhackade chokladen så att den smälter, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Lägg ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll först botten med smet. Hacka sedan bitar av den vita chokladen och lägg i lagom/lite. Häll sedan över smeten upp till 2/3 av formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Häll på småhackad vit choklad när muffinsen fortfarande är varma, så smälter de på som dekoration. Låt svalna.
Servera med en klick grädde och hallon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar