söndag 17 april 2011

Chokladmuffins med nougatfrosting!

Choklad och nougat muffins
Du behöver:
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smör, smält
1 3/4 mjölk
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär: Sätt ugnen på 175°
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
Vispa samman ägg och socker vitt och poröst, tillsätt sen det smälta smöret, mjölk och vaniljsocker.
Blanda försiktigt ner den blöta blandningen med den torra. 
Fyll formarna med smeten, tänk på att inte fylla formarna helt fulla, då kommer det pösa över.
Grädda i ugn i 20-25 minuter.  

Frosting:
100 g philadelphiaost
175 g nougat
5 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Smält nougaten över ett vattenbad på låg värme, låt svalna! 
Blanda ihop resterande ingredienser och bred på muffinsen. 
( Tänk på att muffinsen inte får vara varken varma eller ljumna, dom måste vara rumstempererande eller kalla så att frostingen inte smälter när den läggs på. 

Dekorera med roligt strössel eller hackade m&ms eller riven vit choklad. 
Lycka till!
/Charlotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar