Äpplemuffins med crunch! |
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Äpplefyllning:
3 äpplen
5 msk socker
2 msk kanel
1 msk smör
Crunch:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl mjöl
1 nypa salt
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Smält smöret och tillsätt mjölk. Häll sedan i mjölk-och-smörblandningen i smeten.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan i smeten.
Skala och skär äpplena i mindre bitar, smält smöret i en stekpanna, häll sedan ner äpplebitarna, sockret och kanelen. Låt stekas ihop på ganska hög värme en kortare stund. ( Sockret skall smälta ) Låt svalna.
Blanda ihop smeten med äpplebitarna och portionera ut i muffinsformar. Fyll inte formarna hela vägen upp, utan till ca 2/3 av formen.
Ett hett tips är att lägga muffinsformarna i en teflon-muffinsform. Då får dom fin form!
Nyp ihop smöret, havregryn, sockret, mjölet och saltet till smuldeg, toppa de på muffinsarna innan dom går in i ugnen!
Låt stå i ugn i ca 20 min.
Lägg märke till mitt fina fat! :-) ( Prins Daniel & Viktorias bröllopsfat ) jag är nörd, jag vet! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar