tisdag 5 april 2011

Äpplemuffins med crunch!

Äpplemuffins med crunch!
Detta behöver du:
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Äpplefyllning:
3 äpplen
5 msk socker
2 msk kanel
1 msk smör

Crunch:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl mjöl
1 nypa salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 175°
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. 
Smält smöret och tillsätt mjölk. Häll sedan i mjölk-och-smörblandningen i smeten. 
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan i smeten.

Skala och skär äpplena i mindre bitar, smält smöret i en stekpanna, häll sedan ner äpplebitarna, sockret och kanelen. Låt stekas ihop på ganska hög värme en kortare stund. ( Sockret skall smälta ) Låt svalna.

Blanda ihop smeten med äpplebitarna och portionera ut i muffinsformar. Fyll inte formarna hela vägen upp, utan till ca 2/3 av formen. 
Ett hett tips är att lägga muffinsformarna i en teflon-muffinsform. Då får dom fin form! 

Nyp ihop smöret, havregryn, sockret, mjölet och saltet till smuldeg, toppa de på muffinsarna innan dom går in i ugnen! 
Låt stå i ugn i ca 20 min.
Lägg märke till mitt fina fat! :-)
( Prins Daniel & Viktorias bröllopsfat )
jag är nörd, jag vet!
Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar