Få ingredienser och även glutenfri!
Kladdkaka:
250 g smör
250 g choklad ( minst 52% kakao )
6 ägg
2 3/4 dl socker
100 g vit choklad
Tillbehör:
Frysta hallon
grädde
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, lägg i den bruna chokladen och låt smälta ihop. ställ åt sidan!
Separera äggen i gulor och vitor i två olika skålar.
Vispa gulorna tillsammans med sockret till en porös smet. Tillsätt ägg och sockersmeten med den smälta chokladen/smöret.
Vispa äggvitorna till ett hårt fast skum, det skall gå att vända skålen upp och ner när vitorna är färdigvispade.
Blanda i det vita skummet i smeten försiktigt med en slickepott.
Grovhacka den vita chokladen och blanda in i smeten.
Häll i smeten i en springform ( med löstagbara kanter) och ställ in i ugnen i 20 min.
Låt kakan stå till sig när den kommit ut ur ugnen, gärna över natten i kyl eller i 30 innan servering.
Mosa hallonen och tillsätt lite socker för att göra hallonröran lite sötare. Vispa grädden!
Hoppas det skall smaka! Den är SUPERGOD!
Hej, Charlotte
Men hallå.. schysst att gå in och se det där en måndagkväll när man försökt va duktig och tränat..
SvaraRadera