söndag 30 januari 2011

Supergod Kladdkaka, glutenfri!



En supergood kladdkaka med en konsistens som blir nästan som mousse!
Få ingredienser och även glutenfri!

Kladdkaka:

250 g smör
250 g choklad ( minst 52% kakao )
6 ägg
2 3/4 dl socker
100 g vit choklad

Tillbehör:
Frysta hallon
grädde

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, lägg i den bruna chokladen och låt smälta ihop. ställ åt sidan!
Separera äggen i gulor och vitor i två olika skålar.
Vispa gulorna tillsammans med sockret till en porös smet. Tillsätt ägg och sockersmeten med den smälta chokladen/smöret.
Vispa äggvitorna till ett hårt fast skum, det skall gå att vända skålen upp och ner när vitorna är färdigvispade.
Blanda i det vita skummet i smeten försiktigt med en slickepott.
Grovhacka den vita chokladen och blanda in i smeten.
Häll i smeten i en springform ( med löstagbara kanter) och ställ in i ugnen i 20 min.
Låt kakan stå till sig när den kommit ut ur ugnen, gärna över natten i kyl eller i 30 innan servering.


 Mosa hallonen och tillsätt lite socker för att göra hallonröran lite sötare. Vispa grädden!

Hoppas det skall smaka! Den är SUPERGOD!
Hej, Charlotte

1 kommentar:

  1. Men hallå.. schysst att gå in och se det där en måndagkväll när man försökt va duktig och tränat..

    SvaraRadera