tisdag 4 oktober 2011

Korvstroganoff, en klassiker!

Har du småbarn?
Tänk på att lägga upp maten i skålar ibland för att göra måltiden
lite roligare. 
Detta behöver du:
500 g falukorv ( minst 70% kött ) 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1-2 msk pesto
1 msk senap
mjölk
salt
peppar
cayenne

Gör såhär: 
Skiva korven i önskad storlek, fräs upp i en panna tills du får en yta. 
Lägg korven åt sidan. Hacka och fräs vitlök och gul lök i olivolja på medelvärme, låt inte vitlöken bränna! När löken fått lite färg tillsätt 1/2 dl vatten och låt puttra tills vattnet är borta. 
Tillsätt tomaterna, sambal, pesto, senap, salt, peppar och cayenne. Låt koka ihop, smaksätt med extra salt om så behövs. 
Lägg i korven i din tomatsås, tillsätt mjölk och creme fraiche låt småkoka! 
Ett tips! Har du lite tid över, låt stroganoffen småkoka gärna i 30 min för att få fram alla smakerna, på det sättet får du en fylligare maträtt. 
Känner du att såsen blir för lös pga för mycket mjölk, och vill ha den krämigare, gör en toppredning. 

Toppredning: 
2 msk mjöl
2 msk mjölk
Lägg i mjölet i en liten skål, vispa i mjölken sakta så att det inte blir klumpar, ta hjälp av en liten visp eller gaffel. Tillsätt i maträtten för att få en krämigare konsistens. Tänk på att när du gör en toppredning skall maträtten koka i ytterligare 3 min för att inte ta smak av mjölet. 

Servera din korvstroganoff med pasta eller ris. Min favorit är basmatiris!
Lycka till! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar