Ingredienser:
Chokladkakan
175 g smör ( rumstempererat )
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1 tsk salt
3 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Toscasmeten
75 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
0,75 dl grädde
3 dl strösocker
200g kokos ( ett paket )
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Lycka till!!!
Jag gjorde kakorna i mindre bitar, dom är mastiga och ganska söta.. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar