Detta behöver du:
Fyllning
1 Röd Paprika
2 Vitlöksklyftor
2 Vitlöksklyftor
1 röd lök
700g Blandfärs
1 påse Tacokrydda
700g Blandfärs
1 påse Tacokrydda
Pajbotten
150g Smör
3 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1-2 msk Vatten
3 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1-2 msk Vatten
Äggstanning
4 Ägg
2 dl Creme Fraiche
2 dl Mjölk
salt
2 dl Creme Fraiche
2 dl Mjölk
salt
svartpeppar/vitpeppar
Gör såhär:
Börja med att göra pajbotten. Nyp ihop smör,mjöl,vatten och salt i en bunke till en rund fast deg. klä den i plastfolie och ställ in i kyl i ca 15 min. ( en deg mår bra av att vila )
Sätt på ugnen på 175°.
Tryck ut degen i en pajform och nagga i botten med en gaffel, förgrädda pajskalet i 15 min.
Skiva rödlök och paprika. Fräs upp färsen i stekpanna tills inget rött kött finns kvar.Tillsätt pressad vitlök, rödlöken och paprikan, låt fräsa ihop. Häll på tacokryddan!
Vispa ihop äggen,creme fraiche, mjölk, salt och peppar med en handvisp.
När du tagit ut det förgräddade pajskalet ur ugnen, fyller du upp skalet med färsfyllningen och till sist häller du på äggstanningen! Låt stå i ugn på 175° i 40 min!
Servera med en god grönsallad och ananas!!
Hoppas ni hade en trevlig Fredagskväll!
Hej!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar