Detta behöver du:
1 ägg
8-10 droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
3 dl strösocker
ca 20 st finhackade sötmandlar
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
175 g smält smör
smör och ströbröd till formen
Glasyr:
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten
Gör såhär:
Finhacka mandeln. Sätt ugnen på 150°. Smält smör och låt svalna något.
Ta fram elvisp. Vispa ihop ägget med bittermandelsoljan och mjölken. Tillsätt socker och den finhackade mandeln och vispa lätt. Blanda ihop mjöl, bakpulvret och vaniljsockret, rör i de torra ingredienserna i ägg och mjölksmeten.
Tillsätt till sist det avsvalnade smöret, blanda!
Häll i smeten i en smord springform ( med avtagbara kanter )
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 60 min.
Låt kakan svalna!
Blanda ihop florsockret med vattnet, häll över den svalnade kakan!
Servera!!
Nu var det länge sedan denna favoriten serverades. Kanske ska bjuda min sambo på denna som födelsedagskaka ;)
SvaraRadera