Receptet ger ca 40 st ( beroende på storlek ) |
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokande vatten
5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 äggvita
1 dl kallt vatten
1 msk vaniljsocker
4 dl kokos
2 msk kakao
Gör såhär:
Häll i gelatinpulvret i en stor bunke.
Värm upp vatten för att sedan hälla det kokande vattnet över gelatinet. Vispa med elvisp tills pulvret löst sig i vattnet.
Tillsätt socker, florsocker, äggvita, vatten och vaniljsocker. Vispa med hög hastighet tills smeten blir tjock och seg i ca 10-15 min.
Blanda kokos och kakao i en skål. Ta fram en form i önskad storlek
( större form : inte så höga mums mums, mindre form : högre! )
Jag hade en form som var 20x30 cm.
Täck formen med bakplåtspapper, strö botten av formen med kokosblandning.
Häll i den sega smeten och jämna till ytan med hjälp av en kniv.
Strö över ett lager med kokosblandningen.
Ställ formen i kyl i ca 4 timmar. När kakan har stelnat, ta ut och skär i önskad storlek.
Vänd dina bitar i kokosblandningen på sidorna som inte är kokos på.
Walla.. och du är klar! Lycka till!
Walla..??? Har du blivit arab!? ;-)
SvaraRadera