Efter en sommar med fantastiskt tur på Liseberg & Stjärnvinster så var jag tvungen att hitta på saker man kunde göra med en sjukt massa m&m's.. Detta recept blev ett ställe att lägga dom på.
Riktigt gott, då choklad och salt blir en hit tillsammans.
Kakan ger ca 8 bitar. |
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
4 msk kakao ( gärna av god kvalite )
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1/2 tsk salt
önskad mängd m&m's ( hackade )
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°
Använd dig av en springform. Lägg ett bakplåtspapper i botten som du låser fast med hjälp av ringen. Smöra och "ströbröa" sidorna.
Vispa ägg och strösocker.
Smält smöret.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Blanda ihop allt i en bunke och rör om tills allt är blandat.
Häll i formen och toppa med krossade m&ms.
Ett tips!
Ta en bred kniv som du lägger åt sidan och krossar godisen med istället för att hacka. Betydligt lättare!
Låt stå i ugn ca 20 min. ( men känn på kakan efter 15 min och kolla om det räcker )
Låt stå och svalna innan servering.
Detta receptet är det lätt bästa av alla recept jag prövat på kladdkaka. Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar