Ingredienser:
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 dl hackad sötmandel
Gör såhär:
Blanda ihop socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
Låt blandningen koka upp, när det väl börjat koka sänk temperaturen, men låt det fortfarande koka.
Låt det koka tills blandningen har börjat blir brunare efter ca 25-40 min beroende på hur stor kastrull du har. ( Ju större kastrull, desto kortare tid )
För att veta om knäcken är klar, gör ett kulprov.
Ett kulprov gör du genom att ta fram en skål med kallt vatten och droppa ner lite knäck, kan du då göra en kula av de du lagt ner, då har den kokat klart.
Har du en termometer skall den visa 124°
Hacka upp mandel och tillsätt i knäcken när den har tagits av plattan.
Lägg upp knäckformar på en stor plåt, fördela knäcken i formarna och ställ svalt!
OBS! Gillar / Tål man inte nötter, strunta i att tillsätta dom.
Lycka till & Glad Lucia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar