Ingredienser:
230 g mörk choklad ( mellan 60-70& kakaohalt )
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör ( ej margarin ) ( rumstempererat )
3 msk apelsinglögg
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk saft ifrån en apelsin
Gör såhär:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Låt stå i några minuter utan att röra.
Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm.
Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur, ställ sedan in den i kylen.
Rör om i bunken ungefär var femtonde minut.
Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma.
Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.
Rulla kulorna i kakao för en stark chokladsmak.
Är det så att det är barn som skall tycka om godiset så kan man skippa smaksättningen i tryffeln. Och rulla den i hackade polkagrisar. Det blir minst lika gott!
Det kan låta jobbigt att hålla på att röra om i tryffeln medans den står i kylskåpet, men rör på känn några gånger innan den stelnar totalt..
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar