Den hårda kakan med det lilla extra...
Receptet ger 20 st kakor! |
Ingredienser:
120 g smör ( rumstempererat )
1 dl råsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g choklad ( 70% )
Gör såhär:
Vispa smöret och sockret med en elvisp tills det blir mjukt och krämigt. Tillsätt ägget.
Blanda ihop vetemjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker och salt, tillsätt sedan med en slev i den krämiga smörkrämen.
Grovhacka chokladen och tillsätt.
Dela kakdegen i 2 delar. Rulla degen till två rullar i ca 5 cm i diameter. ( kan vara enklast att rulla den med hjälp av plastfolie då kakdegen kan kännas kletig ).
Frys in rullarna i 20 min.
Sätt ugnen på 180°
Dela sedan rullarna i småkakor, lägg på bakplåtspapper. Grädda i ugn i ca 8-10 min.
Låt svalna på galler.
Tips: Du kan frysa in kakdegsrullarna en längre tid, ta fram dem när du skall ha gäster och grädda den då. Då får du snabbt nybakat när du får oväntat besök!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar