Kanske något inför Fredagsmys nu i kräft/räktider!
Receptet är för 4 personer. |
Räkröra:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 dl gräddfil
2 msk chilisås
1 kg färska räkor
3 st hårdkokta ägg
1 st vitlöksklyfta ( pressad )
salt
vitpeppar
dill
Gör såhär:
Skala räkorna.
Koka äggen i ca 7,5 min, skölj i kallt vatten och låt dom kallna.
Ett TIPS när du skall hacka ägg utan att kleta!
( Ta en äggdelare, lägg först ägget åt rätt håll, sedan åt det andra hållet. På så sätt har du hackat ägg utan att kleta och få olika storlekar + att det går mycket snabbare och mindre disk )
Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt med salt, peppar och dill. Tillsätt till sist räkorna och ägget och rör om försiktigt. Låt röran stå i kyl i ca 10 för att få upp alla smakerna innan servering!
Bakpotatis:
4 st.
Vira in alla potatisarna i var sitt aluminium paket, spara toppen öppen. Gör ett snitt som en kryss med kniv, ganska djupt utan att dela potatisen ( detta gör att tiden i ugnen förminskas ).
Låt stå i ugn 225° i ca 1 timma.
Ett tillbehör som är mycket gott till är vitlöksbröd! Uppskattat och enkelt.
Köp en baguette, dela i mindre bitar. Häll försiktigt olivolja över brödet, dra med en halv vitlöksklyfta runt på brödytan för att få lagom med smak.
Ställ in i ugn på grillvärme en kort stund tills brödet har fått en fin färg och knaprig yta.
Unna er något extra till helgen
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar